Jag är sockerberoende

Hög sockerkonsumtion ligger bakom en rad hälsoproblem – från hjärtproblem till övervikt och diabetes typ-2. En ny studie från University of California i San Francisco har nu granskat huruvida sjukdomarna beror på sockerätandet i sig eller om de orsakas av övervikten som sockret leder till.
Sockerberoende är en sjukdom som sitter i hjärnan, precis som alla de andra beroendesjukdomarna.
 
Jag har spetskompetens när det gäller träning och näringslära, akvarium
Sen har jag en hyfsad allmänbildning.
Jag vet alltså vad man bör äta och vad  som jag inte ska äta.
Det är så lätt att få i sig socker, man ser det bara man kommer in i en butik.
Jag smyger ofta med mitt sockerätande, te.x köper en bulle när jag är i affären eller en påse godis.
Jag som är så kostmedveten borde ju inte falla så lätt.
Men det gör jag.
Jag gör inte alltid så, dvs motiverar jag mej starkt och tränar enligt uppgjort schema så har jag inga problem att vara utan socker. Men min diagnos som schizofren innebär att jag går på en vass knivsegg, så länge jag är i balans så äter jag nyttigt och sköter träningen.
 
Men blir jag psykiskt labil så trillar jag dit, detta händer gång på gång.
Ökar jag medicineringen så blir jag trött
 
Den som har ett sockerberoende har svårt, eller kanske till och med ser det som omöjligt att sluta äta socker. En sockerberoende äter alltid mer än man har haft för avsikt att göra. Med socker menar vi godis, bröd, pasta, choklad, läsk, bullar, kakor och andra snabba kolhydrater. Vissa av oss överäter även vanlig mat.
 
Sockerberoende uttrycker sig på många sätt och vi som är sockerberoende är alla individer med sitt eget individuella sätt att äta det som de går igång på. En sak är gemensam, vi äter oftast ensamma så att ingen ska se vad och hur mycket vi äter. Mängden och sättet vi äter på ger ofta upphov till både skam- och skuldkänslor. Ibland kan dessa känslor växa sig så stora att vi äter på dem också. Vi äter även på andra känslor som glad, upprymd, ledsen, arg eller sorg. 
 
Det finns delade meningar om huruvida sockerberoende är ett "riktigt" beroende.
Jag vet att jag är det
 
http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sockerberoende-splittrar-forskarna